بادبان – علیرضا نیاکان – آئین گشایش جشن هنر آذرگون در موزه دفینه در تهران برگزار شد. این جشن هنری در ادامه سلسله برنامههای مناسبتی رویداد «باغ و گلستانم آرزوست» به عنوان برنامه ششم، این بار در پردیس موزهای دفینه برپا شده است و از ۳۰ آذر آغاز و تا ۱۱ دی تمدید شده است. به گزارش بادبان به گفته حامد دریایی فرد جهرمی، دبیر این رویداد مردم نهاد فرهنگی هنری، جشنهای ملی مناسبتی بهانهای باید باشد برای تزریق روح معنوی نشأت گرفته از اندیشههای ناب ایرانی با کمک آثار هنری اصیل به جامعه.
هدف از برگزاری این سلسله رویدادها عبارت است از تقویت هنرهای سنتی و هنرهای معاصر با هویت و مفاهیم ایرانی در فعالیتهای فرهنگی و هنری، بزرگداشت مناسبتهای فرهنگی و هنری ملی بر اساس اهمیت تاریخی و اجتماعی با تکیه بر مفاهیم والای معنوی و انسانی، نشر آگاهی نسبت به میراث فرهنگی ملموس و ناملموس، گسترش، جلب و جذب همیاریهای داوطلبانه مردم نهاد در مناسبتهای فرهنگی و هنری ملی و اقوام، ایجاد همبستگی، هسته همکاری و تعامل بین بخشهای عمومی (دولتی، غیردولتی و مردم نهاد) و خصوصی، مشارکت همدلانه و یکپارچه هنرمندان و گروههای مختلف فرهنگی و هنری در برگزاری رویدادها.
همچنین گلناز گلصباحی، مدیر پردیس موزهای دفینه تهران در همطن زمینه اعلام کرد: موزهها در تعامل با گروههای مردم نهاد و با برگزاری فعالیتهای مشترکی که مبین تعاریف و هویت موزه ای آنها است مانند نمایشگاههای هنری، گرامیداشت جشنهای باستانی و ملی و … هم از منظر تعاملات اجتماعی و انجام رسالتهای مرتبط، هم از منظر ارتقا اقتصاد هنر و ایجاد ارتباطات مثمر ثمر مابین موزه، اجتماع و آفرینندگان آثار فرهنگی و هنری نقش بسزایی ایفا نمایند و هم وجوه متفاوت فعالیتهای موزهای را در ارتباط با مخاطبان ارتقا میبخشند.
تینا نجف کنی، دبیر هنری رویداد نیز ضمن اشاره به محورهاى اصلى و اهداف رویداد «باغ و گلستانم آرزوست» عنوان کرد: در این دوره از نمایشگاه تلاش شده از اساتید بزرگ هنر ایران و هنرمندان برتر کشورى آثارى در رشتههاى قالى فاخر دستباف، نقاشی گل و مرغ، تذهیب، خوشنویسى و دیگر هنرمندان هنر آینه از رشتههای آرایههای معماری ایرانی، دعوت به عمل آید که در نهایت با انتخاب بیش از ۷۵ اثر، موفق به برپایى نمایشگاهى شایسته توجه در پردیس موزهاى دفینه شدهایم که با استقبال بىنظیرى از مخاطبان در روز افتتاحیه آغاز به کار کرد.
به گفته صبا گلباز که مدیریت و گزینش بخش خوشنویسی را در این دوره از رویداد بر عهده دارند از اساتید ارائه کننده آثار فاخر هنر ایران در این نمایشگاه میتوان به این اساتید اشاره کرد:
هنر قالی دستباف: نصرالله صفدرزاده حقیقی، احمد شهابپور، اکبر مهدیئی.
نقاشی گل و مرغ: خدیجه احتشامی، پروانه پورکاوه، مهناز جعفری، سمیه سیفی، آزاده شوش پور، رویا عمران، شیما فقیهی، شاهین فلاحت پور، مائده مالکی و تینا نجف کنی.
تذهیب: مصطفی آقامیری، امیرهوشنگ آقامیری، محسن آقامیری، اعظم امیری، آویژه زرگریان و حسن محمدی.
خوشنویسی: عباس اخوین، غلامحسین امیرخانی، رضا بنی رضی، محمدجوادزاده، کیخسرو خروش، یادگار خیام، علی راهجیری، محمود رحیمی عهد، حبیب رمضانپور، علی شیرازی، یدالله کابلی خوانساری، صبا گلباز، علی گنجی، رسول مرادی و مجتبی ملک زاده.
دیگر هنرمندان در بخش هنر آینه: فرناز زاهدی، آرام گلشن نیا، علیرضا صوفی، محمدحسین ملاعبداللهی، حمید مهدی زاده، ندا نامدار تقی دیزج، ترانه نجف کنی و راحله کاظم پورفرد ( نقاشی روی کاشی ).
گفتنی است این نمایشگاه به عنوان یک رویداد مردم نهاد فرهنگی – هنری با همیاری و حمایت نهادهای مردم نهاد همچون مؤسسه کتاب آرایی ایرانی، مؤسسه هنری نگاره پارسیان و جامعه پیشآهنگان تهران به مرحله اجرا رسیده است.