خبر

اولین زن ترانه‌سرای ایران از دنیا رفت

بادبانسید رضا اورنگ منیر طه (طاها) که به اولین زن ترانه‌سرای ایران معروف بود در سن ۹۶ سالگی درگذشت.
به گزارش بادبان، منیر طه نخستین ترانه‌اش «شب مهتاب» را در چهارده‌ سالگی برای آهنگی از علی تجویدی نوشت که با گروه موسیقی تجویدی و آواز حسین قوامی در رادیو ضبط و پخش شد. او در برنامه گل‌های رنگارنگ رادیو نیز با بزرگانی همچون علی تجویدی، غلامحسین بنان، مرضیه و بسیاری دیگر همکاری داشت.
اولین زن ترانه‌سرای ایران از دنیا رفت
منیر طه متولد ۱۳۰۹ در تبریز بود. دکترای زبان و ادبیات فارسی خود را از دانشگاه تهران دریافت کرده بود و دکترای زبان و ادبیات ایتالیایی را نیز از دانشگاه رم. منیر طه مؤسس و مدرس بخش زبان و ادبیات ایتالیایی دانشگاه تهران بود و همچنین سرپرستی و مدیریت دپارتمان زبان‌های خارجی دانشگاه تهران را نیز سال‌ها برعهده داشت.
وی همچنین نویسنده کتاب‌های «سرگذشت» (۱۳۳۲)، «دوراهی» (۱۳۳۵)، «مزدا» (۱۳۳۶)، «در کوچه‌ها،بازارها» (۱۳۵۸)، «سینه‌ریز» (۱۳۶۴)، «پاییز در پرچین باغ» (۱۳۷۵)، «شراب خانگی» و «یک تار مو» است. همچنین ترانه «عاشقی شیدا» که ابتدا زنده‌‌یاد غلامحسین بنان و سال‌‌ها بعد مرحوم محمدرضا شجریان آن را خوانده بودند از آثار منیر طه بود. بانو طه دهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ در ۹۶ سالگی دار فانی را وداع گفت.


🔥 ممکن است این مطلب نیز برای شما جالب باشد: 👈جای گلی ترقی در تبعیدگاه سالمندان نیست


نوشته های مشابه

1 دیدگاه

  1. قدیم چه با مشقت و تلاش واقعی مدرک میگرفتن الان شما با سهمیه راحت یه پیشوند دکتر میندازی جلوی اسمت یا با حداقل درس خوندنی دکترا میگیری .. قدیم دکترا گرفتن تسلط کافی بر زبان انگلیسی رو همراه داشت الان اندازه یک لیسانسه زبان بلد نیستن. چقدر قدیمیا درسخوون بودن و با سواد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا