خبر

نشست رسانه‌ای چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر برگزار شد

جشنواره‌ای با شعار همدلی و رفاه

بادبانعلیرضا نیاکان نشست رسانه‌ای چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر با حضور اتابک نادری سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی، خیرالله تقیانی پور دبیر جشنواره، سعید نجفیان دبیر اجرایی جشنواره، وحید لک مدیر روابط عمومی، تبلیغات و تشریفات، مدیران بخش‌های مختلف جشنواره و خبرنگاران و اهالی رسانه، روز شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳ تالار وحدت برگزار شد.

نشست رسانه‌ای چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر برگزار شد
به گزارش بادبان به نقل از روابط عمومی چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر، در ابتدای این نشست اتابک نادری سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی بیان کرد: اهالی رسانه همیشه در کنار تئاتر هستند و همیشه با نگاه خود، مکمل راه تئاتر و هنرمندان و مدیریت این عرصه بوده‌اند. وی ادامه داد: تازه به جمع عزیزان پیوستم و در شرایطی آمدم که با شعار همدلی و رفاه، جشنواره چهل و سوم را با شکوه بیشتر برگزار کنیم. نادری گفت: معتقدم کار اصلی را هنرمندان انجام می‌دهند و ستاد باید میزبان خوبی باشد. تلاش می‌کنیم این برگزاری خوب و شکیل با توجه با محدودیت‌ها در حداکثر قرار گیرد، با نظم خاص خانواده تئاتر را در جشنواره ببینیم و رسالت اصلی خود را به سرانجام برسانیم.
همچنین خیرالله تقیانی پور، دبیر جشنواره نیز گفت: افتخار داشتم در جایگاه کارگردانی در تئاتر و سینما در خدمت شما باشم. امیدوارم کمک حال تئاتر و رسانه تئاتر باشید که اگر نباشید ما کامل نیستیم. سپس سعید نجفیان، دبیر اجرایی چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر نیز اظهار کرد: ما اوایل تیرماه برای همکاری با جشنواره دعوت شدیم؛ صحبت‌های اولیه درباره فراخوان انجام شد و هفتم مرداد ماه فراخوان را منتشر کردیم. وی ادامه داد: بخش مسابقه صحنه‌ای متشکل از چند عنوان می‌شد که مرور نمایش‌های اجرا شده از آذر ۱۴۰۲ تا آذر ۱۴۰۳ را داشتیم. ۹۸ اثر در بخش مرور بارگذاری شد که در بخش دوم هم بیش از ۱۰۰ اثر. در کل ۲۸۱ اثر متقاضی بودند که توسط ۵ نفر بررسی شد و از این میان ۱۵ اثر به مرحله نهایی راه پیدا کرد.
در ادامه این نشست رسانه‌ای ایوب آقاخانی مدیر بخش نمایشنامه‌نویسی چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر اظهار کرد: با توجه به اینکه در ادوار مختلف دبیر یا مدیر این بخش بودم سعی کردم در حد بضاعت، به نفع سلامت قضاوت نهایی و رسیدن به نتیجه بهتر تجربیاتم را به کار بگیرم. مدیر بخش نمایشنامه‌نویسی جشنواره فجر تاکید کرد: هیات مشورتی و قضاوت داوران ما متشکل از شهرام کرمی، مهرداد کوروش‌نیا و مهرداد رایانی مخصوص در دو مرحله آثار را بررسی کردند و ۴۰ اثر برتر مشترک را انتخاب و سپس به مرحله نهایی رسیدیم. وی گفت: ۱۲ اثر به عنوان نامزدهای نهایی معرفی شد که بخش‌های خاص جشنواره مثل مقاومت، غزه، نگارش نمایشنامه براساس زندگی و فعالیت‌های قهرمان ملی را در این نامزدها نیاوردیم زیرا معیار سنجش آنها متفاوت بود.
مژگان وکیلی مدیر بخش بین‌الملل جشنواره نیز در این نشست گفت: ضمن خیر مقدم به اهالی رسانه، گزارشی کوتاه درباره بخش بین‌الملل چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر ارایه می‌کنم. باید بگویم از زمان انتشار فراخوان این جشنواره، ۲۳۱ اثر از کشورهای گوناگون متقاضی حضور در این رویداد هنری شدند. وی ادامه داد: بنا به صلاحدید برگزارکنندگان جشنواره، بخش بین‌الملل به صورت غیر رقابتی است و نکته قابل توجه این است که هنرمندانی از ۴۵ کشور مانند روسیه، نروژ، سوئد، کانادا، کشورهای آفریقایی و… در این فراخوان شرکت کردند.
سپس مهدی آشنا مدیر بخش‌های عکس و پوستر چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر بیان کرد: این دو بخش ۲ سال است که برگزار نشده و در فراخوان این بخش سه ساله برگزار می‌شود. هیئت داوران بخش پوستر متشکل از ابراهیم حقیقی، جواد آتشباری و بهراد جوانبخت بود. شکوفه هاشمیان، سارا ساسانی و سیامک زمردی مطلق نیز داوری بخش عکس را برعهده داشتند.وی ادامه داد: ۱۰۰۰ اثر به دبیرخانه در بخش عکس رسید و با توجه به بضاعت دبیرخانه در نهایت ۸۹ اثر به بخش نهایی راه یافت. ۱۲۰ پوستر هم به دبیرخانه رسید که ۴۹ اثر به بخش رقابتی رسید. این دوره برای ما ویژه و استقبال عکاسان خیلی خوب بود. کتاب این دو بخش چاپ خواهد شد و نمایشگاه نیز برگزار می‌شود.
در ادامه این نشست رسانه‌ای داود نامور مدیر بخش به‌علاوه فجر اظهار کرد: سال ۹۴ جشنواره به دبیری دکتر سعید اسدی، این بخش به گونه‌ای در فهرست جشنواره بود، سال‌های ۹۷ و ۹۸ نیز برگزار شد اما بعد از ۵ سال این بخش موفق نبود. با پیشنهاد به آقایان تقیانی‌پور و نجفیان، مقرر شد این بخش رقابتی شود که این باعث انگیزه سالن‌های خصوصی می‌شود.
همچنین مهدی دوایی مدیر هنری چهل و سومین جشنواره بین‌‌المللی تئاتر فجر عنوان کرد: حساسیت‌هایی درباره طراحی پوستر فستیوال‌ها وجود دارد و این شرایط متفاوت از طراحی یک پوستر یا یک ایونت است. خوشحالم برای چهارمین سال است که در خدمت عزیزان هستم و در روزهای آینده پوستر جشنواره را رونمایی می‌کنیم. تلاش ما این است زیبایی‌شناسی ذیل بقیه موارد قرار نگیرد و تصویر با کیفیتی را ارائه‌ کنیم.
داریوش نصیری مدیر بخش تئاتر خیابانی نیز عنوان کرد: طبق اعلام رسمی فراخوان چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر در بخش نمایش‌های بیرونی و خیابانی، ۱۶۷ اثر از ۶۶ شهر ایران متقاضی حضور در این دوره از جشنواره بودند که از میان آن‌ها ۳۳ اثر با کارگردان خانم و کارگردانی ۱۰۴ اثر بر عهده آقایان بوده است. در نهایت باید بگویم از میان آثار ارسالی، در این دوره از جشنواره میزبان ۳۰ اثر از ۲۱ شهر در بخش نمایش‌های بیرونی و خیابانی هستیم که تهران با ۵ اثر انتخاب، خوزستان ۴ اثر و هرمزگان و اصفهان هرکدام با ۳ اثر شهرهایی هستند که بیشترین تعداد آثار را در این بخش جشنواره دارند.
در ادامه، این نشست به پرسش و پاسخ خبرنگاران فرهنگی از مدیران و مسئولان جشنواره اختصاص یافت. اتابک نادری در پاسخ به پرسش خبرنگاران بیان کرد: اذهان عمومی جشنواره تئاتر فجر و جشنواره فیلم فجر را مقایسه کردند که فرآیندها و جایگاه‌ها متفاوت است. تیم جشنواره کار خود را کرده بود و تا جایی که می‌دانم برنامه‌ای برای تغییر دبیر جشنواره تئاتر نبود. بودجه‌ای که ما پیشنهاد دادیم ۳۴ میلیارد تومان است اما صرفه‌جویی‌هایی را در نظر داریم؛ شفاف‌سازی هم خواهیم داشت و اذهان عمومی هم خواهند دید. نادری گفت: انجمن هنرهای نمایشی استان‌ها ۱۳ هزار عضو دارد و براساس نگاه خانم رضایی، معاون محترم امور هنری، رایزنی‌هایی انجام شد. طبیعی است که در بدنه تغییر انجام شده، ما باید یکدیگر را پیدا کنیم تا به روال عادی، فعالیت داشته باشیم. با هرچیزی که تنش در جشنواره ایجاد کند، مقابله می‌کنیم. این جشن، جشن تئاتری‌هاست؛ اگر دلخور هم باشم، خانه‌ام را ترک نمی‌کنم. جشنواره تئاتر فجر مربوط به همه تئاتری‌ها است. در ادامه تقیانی‌پور نیز اظهار کرد: با بخش بزرگی از هنرمندان گفت وگو کردم و گفتند دبیری جشنواره، به اصطلاح فحش‌خوری زیادی دارد اما با توجه به اینکه جشنواره حال خوبی نداشت به توصیه دوستان آمدم. شرایطی برای قبول کردن داشتم و دوست نداشتم با مدیرکل وقت کار کنم و در ادامه شهادت شهید رئیسی رخ داد. اگر وقتم را معطوف به حواشی می‌کردم، امروز این نشست برگزار نمی‌کردیم. خوشحالم ۱۵ روز به جشنواره آثار اعلام شده و چند روز دیگر پوستر هم رونمایی می‌شود. چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر سوم تا ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ به دبیری خیرالله تقیانی‌پور در تهران برگزار می‌شود.


🔥 ممکن است این مطلب نیز برای شما جالب باشد: 👈حال ناخوش بازار هنرهای تجسمی در سال ۲۰۲۴


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا