هنرهای تجسمی

فریدون آو در دوبی جولان می‌دهد

نظری بر دو نمایشگاه هنری فریدون آو در دوبی

فریدون آو هنرمند تصویری ، مدیر هنری و مجموعه‌دار با دو نمایشگاه کاملا متفاوت در دوبی روایت می‌شود.

نخستین نمایشگاه را مرکز هنرهای جمیل از نهادهای هنری معتبر خاورمیانه در شعبه دوبی میزبانی می‌کند؛ این نمایش به سلیقه و دید هنری فریدون آو در زمینه مجموعه‌داری هنری اختصاص دارد که نگار عظیمی و سهراب محبی آن را انتخاب و کیوریتوری کرده‌اند و هفتم مهر (۲۹ سپتامبر) ویژه مدعوین افتتاح می‌شود و از فردایش عموم مردم می‌توانند از آن دیدن کنند.

نظری بر دو نمایشگاه هنری فریدون آو در دوبی

«لعل» نام کلکسیون شخصی آقای آو است که شماری از آثار هنری چهار نسل تجسمی ایران در آن نگهداری می‌شود. به گزارش ایران آرت، عظیمی و محبی گزیده‌ای از مجموعه لعل را برای ارائه در دوره پنجاه و هشتم اینترنشنال کارنگی پتسبورگ انتخاب کردند که ابتدا در آنجا به نمایش درآمد و اکنون همین گزیده که شامل آثار ۳۶ هنرمند ایرانی و یک یونانی ست در دوبی ارائه می‌شود. نکته جالب اینکه این نمایش هفت ماه تا ۲۳ مارس ۲۰۲۴ (چهارم فروردین سال آینده) ادامه خواهد داشت.

نمایشگاه دوم اما آثار هنری فریدون آو از نقاشی تا کلاژ و مجسمه است که در چهار دهه اخیر خلق شده‌اند. کیوریتوری این نمایشگاه را خود آقای آو به عهده دارد و گالری دستان برگزار کننده این نمایشگاه در گالری IVDE در السرکال اونیو دوبی است که ۳۰ سپتامبر (هشتم مهر) افتتاح می‌شود و تا پایان اکتبر دایر خواهد بود. فریدون آو هنرمند چند وجهی، آفرینش‌های هنری ارزشمندی دارد اما در مقام یک مدیر هنری راه‌هایی نو برای هنر ایران و حتی هنر در خاورمیانه گشوده و به دلیل فعالیت‌های گسترده و نقش تأثیرگذارش در شناسایی هنرمندان معاصر، جایگاهی معتبر در هنر خاورمیانه و فضای بین‌المللی دارد.

فریدون آو در دوبی جولان می‌دهد

به همه این دلایل در سال ۲۰۲۰ نمایشگاه و بزرگداشتی در ستایش یک عمر فعالیت او در موزه بریتانیا برگزار شد. فریدون آو در سال‌های اخیر بخشی از تمرکزش را معطوف به همکاری مستمر با توتال آرتز گالری مجموعه کوتیارد کرده و با همراهی داریوش زندی و شقایق عربی رویدادها و اتفاق‌های هنری جذابی را در منطقه شکل داده است. آثار آقای آو در موزه‌های معتبر دنیا چون موزه‌ بریتانیا (لندن)، موزه‌ متروپولیتن (نیویورک)، موزه‌ هنر لس‌آنجلس، مرکز ژرژ پمپیدو (پاریس)، بنیاد سای تومبلی و موزه‌ هنرهای معاصر تهران نگهداری می‌شود.

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button