مد و زیباییهنرهنرهای تجسمی

کت و شلوار‌های آینده چه شکلی خواهند بود

مُـد و لـباس

اعتقاد بر این است که کت و شلوار‌های امروزی اولین بار در سال‌های ابتدایی قرن ۱۹ توسط «بو برومل» معرفی شدند. همه چیز از آنجا شروع شد که برومل، کت‌های دم بلند و جوراب‌های ساق بلند ابریشمی را با کت کلاسیک و شلوار‌های با پاچه‌ بلند و کامل جایگزین کرد. اما با روبرو شدن با چالش‌های جدید (مثل رفت و آمد‌های طولانی روزانه) و یا به خاطر کار‌های وقت‌گیری که همیشه با آن‌ها درگیر هستیم (مثل اتو کردن کت و شلوار) چه انتظاری از کت و شلوار‌های آینده باید داشته باشیم؟


🔥 ممکن است این مطلب نیز برای شما جالب باشد: 👈کاربرد هنرهای چوبی در دنیای مُد


چیزی که تاکنون دیده‌ایم

در سال‌های اخیر، نوآوری‌های زیادی در زمینه‌ متریال لباس را شاهد بوده‌ایم. همین اواخر پارچه‌ لباسی معرفی شده که قابلیت تنظیم دما دارد. در بسیاری از موارد، این کار با استفاده از کنترل دمای بدن خود فرد صورت می‌گیرد. محققان آمریکایی سیستم کنترلی را ساخته‌اند که میزان گرمای خروجی از پیراهن را کنترل و بر چرخش هوا اطراف بدن نظارت می‌کند. گرچه تکنولوژی کنترل دما در پوشاک چیز جدیدی نیست اما تنها در سال‌های اخیر است که راه خود را به لباس‌های پوشیدنی‌ غیر از لباس فضانوردان باز می‌کند. این تکنولوژی نه تنها برای فردی که لباس بر تن دارد راحتی به ارمغان می‌آورد بلکه برای محیط زیست نیز مفید است. سیستم تهویه هوا در آمریکا به تنهایی ۱۳ درصد از انرژی مصرفی را به خود اختصاص می‌دهد. چنانچه لباس‌های ما خود مجهز به چنین تکنولوژی‌ باشند آنگاه نیاز کمتری به تهویه هوا و در نتیجه نیاز کمتری به سوزاندن سوخت خواهیم داشت.

همچنین لباس‌های بی نیاز به اتو شدن نیز از راه می‌رسند. هر روز می‌توانید ۱۰ دقیقه بیشتر در تخت خواب خود بمانید و سپس لباس کارتان را مستقیم از کمد بیرون بیاورید و به تن کنید. بدون چروک و بدون نیاز به هیچ‌گونه اتو کردن. تکنولوژی‌ که در این نوع لباس‌ها به کار رفته با افزایش قدرت پارچه، مانع تکان خوردن بیش از حد مولکول‌ها می‌شود و آن را در مقابل چین خوردن مقاوم‌تر می‌کند. همه ما دوست داریم که کت و شلوار های‌مان مانند لباس‌های آزاد و راحت باشند. مخصوصاً وقتی مجبوریم برای مدت طولانی پشت میز کار، یا سوار بر خودرو و در حالت نشسته باشیم. اینجا جایی است که آخرین تکنولوژی‌ها به کمک شما می‌آیند. نوعی تکنولوژی کششی وجود دارد که با اعمال تغییراتی روی پارچه کت و شلوار، انعطاف پذیری آن را افزایش می‌دهد. نوعی از کت‌ها هستند که با اضافه کردن درصد کمی از اسپندکس به پارچه کشسانی و در نتیجه راحتی آن‌ها را افزایش می‌دهند.

چه انتظاری از آینده داشته باشیم؟

یکی از چیز‌هایی که اکنون محققان در حال کار روی آن هستند تولید گجت‌های پرداخت پوشیدنی است. البته ما اکنون هم با گوشی یا ساعت هوشمند قادر به پرداخت‌های بانکی هستیم اما این کافی نیست! شرکت مستر کارت با همکاری «آدام سلمن» طراح مُد، در حال کار بر ایده‌ جاسازی میکروچیپ‌هایی درون لباس هستند؛ مثلاً در آستین کت یا کیف که به شما اجازه می‌دهد تا برای خرید‌های خود زحمت کمتری به خود بدهید. این ایده می‌تواند روش‌های خیاطی کردن را با تبدیل دکمه‌های سر آستین و جیب‌ها به دستگاه‌های پرداخت پول برای همیشه تغییر دهد.

 کت و شلوار‌های آینده چه شکلی خواهند بود

پارچه‌هایی که رنگ عوض می‌کنند!

دیگر نیازی نیست که به خاطر داشتن چند رنگ متفاوت از یک مدل کت و شلوار چند دست تهیه کنید. پارچه‌های با قابلیت تغییر رنگ آمده‌اند تا تحول بزرگی در صنعت مد و پوشاک ایجاد کنند. تحقیقات لازم برای رسیدن به چنین هدفی هنوز در حال پیشرفت هستند و تعداد محدودی پروژه وجود دارند که روی این موضوع کار می‌کنند. یکی از این پروژه‌ها که توسط محققان دانشگاه میشیگان در حال انجام است اضافه کردن کریستال‌های بسیار ریزی به پارچه است که به طول موج‌های مختلف نور واکنش‌های متفاوتی نشان می‌دهند. طول موج‌هایی که روی شکل و رنگ کریستال‌ها تاثیر می‌گذارد. برخی دیگر از تحقیق‌ها که در مونترال کانادا در حال انجام است در حال مطالعه بر فیبر‌هایی برقی هستند که با حرکت بدن شارژ شده و توانایی تغییر رنگ دارند. البته هنوز راه زیادی تا دیدن چنین لباس‌هایی در خیابان‌ها خواهد بود اما همه این تحقیقات می‌توانند راه را برای رسیدن به این مقصود را در آینده هموار کنند.

پارچه‌های خود ترمیم!

همه می‌دانیم که کت و شلوار‌ها، جامه‌های گران قیمتی هستند. برای همین باید خیلی مراقب باشیم که مبادا دچار پارگی و خرابی شوند. اما بعضی اتفاقات از دست ما خارج است و بالاخره همیشه احتمال پارگی و خرابی وجود دارد. اما نگران نباشید! جدید‌ترین تکنولوژی در زمینه پارچه در تلاش است تا با استفاده از پارچه‌های خود ترمیم گر بر این مشکل فائق آید. طرز کار این تکنولوژی بدین شکل است که نوعی پارچه خاص در لباس کار می‌گذارند که در صورت پاره شدگی، در دمای پایین به صورت مایع در آمده و دوباره سطح مورد نظر را می‌پوشاند. برخی محققان نیز کشف کرده‌اند که باکتری‌های E coli. توانایی خود ترمیم‌گری دارند و اکنون در تلاش هستند تا راه‌هایی برای استفاده از آن‌ها در ترمیم لباس‌های پاره شده بیابند.

منبع: مد و مد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا