خبر

سفر بدون بازگشت سه ایرانی به مریخ لغو شد

همزمانی لغو سفر مریخ خانم شری در سریال پایتخت با لغو سفر بنیاد مارس وان

حدودا ده سال پیش بود که شرکتی به نام مارس وان خبر داد می‌خواهد بعد از گزینش، ۱۰۰ نفر را از سراسر دنیا عازم سفر بدون بازگشت به مریخ کند. در مرحله نخست فراخوان این شرکت ۲۰۲۵۸۶ نفر از سراسر دنیا برای سفر بدون بازگشت به مریخ اعلام آمادگی کردند که بعد از گزینش نهایی صد نفر از جمله سه ایرانی به نام‌های الهه نوری، صادق مدرسی و سعید قندهاری انتخاب شدند. به گزارش خبرآنلاین، حالا مارس وان که در سوئیس استقرار دارد اعلام ورشکستگی کرده و خبر داده که قادر به انجام ماموریت سفر بدون بازگشت به مریخ و انتقال این صد نفر به سیاره سرخ نیست. واحد غیرانتفاعی این شرکت به نام بنیاد مارس وان البته هنوز دایر است اما فعالیتی ندارد و بعید به نظر می‌رسد که پروژه سفر بدون بازگشت به مریخ آن عملیاتی شود.

سفر بدون بازگشت سه ایرانی به مریخ لغو شد

ایده اصلی مارس وان برای سفر بدون بازگشت به مریخ تفاوت چندانی با دیگر رقبایش نداشت؛ طبق برنامه قرار بود که در ابتدا چند ماموریت بدون سرنشین توسط این شرکت به مریخ انجام شود و پایگاه‌هایی برای سکونت انسان از طریق ربات در سیاره سرخ بنا گردد. در ادامه ماموریت‌های دیگری برای انتقال افرادی که پیشتر برای این سفر اعلام آمادگی کرده بودند انجام می‌گرفت.

نکته عجیب در مورد مارس وان اینکه قرار بود بخش اعظمی از بودجه مورد نیاز برای این سفر بدون بازگشت به مریخ را از طریق یک برنامه تلویزیونی تامین کند. برنامه نیز شرحی واقعی از فرایند آماده سازی فضانوردان منتخب برای این سفر بود. در مدت زمان تعیین شده برای ثبت‌نام، ۲۰۲ هزار و ۵۸۶ نفر از ۱۴۰ کشور جهان متقاضی حضور در این پروژه شدند. در ثبت‌نام اولیه، نام ۱۴ ایرانی دیده می‌شد که پس از بررسی شرایط متقاضیان، فهرست ۷۰۵ نفره‌ای از سوی شرکت مارس ‌وان در می ۲۰۱۴ (اردیبهشت ۹۳) منتشر شد که بر اساس آن، هفت داوطلب ایرانی شرایط لازم را برای حضور در مرحله بعد گزینش داشتند.

در آخرین فهرست که منتشر شده است، ۶۶۳ داوطلب برای حضور در مراحل بعدی و طی مراحل پزشکی و مصاحبه‌های تخصصی انتخاب شدند که نام شش ایرانی شامل: علی رسول‌زاده ۲۳ ساله، صادق مدرسی ۲۹ ساله، الهه نوری ۲۰ ساله، رامین سعیدی‌آذر ۳۱ ساله (ساکن ایتالیا)، زهره فتوره‌ بنابی ۳۲ ساله و سحر وقوعی ۳۶ ساله (ساکن آمریکا) دیده می‌شود. در این فهرست، کشورهای آمریکا، هند و چین با بیشترین داوطلب، رتبه‌های یک تا سه را به خود اختصاص دادند.

مارس وان یک شرکت خصوصی از هلند بود که با ادعای فرود آوردن نخستین انسان‌ها در مریخ و ایجاد یک کلونی دائمی انسان جهت اسکان انسان در مریخ اقدام به جمع‌آوری کمک‌های مالی کرد. این شرکت توسط کارآفرین هلندی باس لانس‌دورپ در سال ۲۰۱۰ تأسیس شد. در زمان فعالیت آن، برنامه این پروژه، امکان تحقق از نظر فنی و مالی و همچنین مسائل اخلاقی مربوط به آن به‌طور گسترده از جانب دانشمندان، مهندسان و فعالان صنعت هوافضا مورد انتقاد قرار گرفته‌بود.


🔥 ممکن است این مطلب نیز برای شما جالب باشد: 👈جنیفر گارنر: بن افلک کثیف و غیر بهداشتی است


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا