خبر

فعالیت‌های برنامه جهانی غذا در ایران

بادبان: جمهوری اسلامی ایران، کشوری با سطح درآمدی متوسط-پایین و دارای جمعیتی ۸۵ میلیون نفری است که میزبان یکی از بزرگترین و قدیمی‌ترین جمعیت پناهندگان در جهان است. در ۴۰ سال گذشته این کشور میزبان حداقل ۱ میلیون پناهنده عمدتاً افغانستانی و عراقی بوده است که اکثریت قریب به اتفاق آنها، در مناطق شهری زندگی می‌کنند و درصد کمی از آسیب‌پذیرترین افراد در ۲۰ مهمانشهر در سراسر کشور ساکن هستند.
فرصت‌های شغلی محدود، عدم دسترسی به زمین‌های کشاورزی و ممنوعیت نگهداری دام به این معناست که پناهندگان ساکن در مهمانشهرها ها قادر به تامین کامل نیازهای غذایی خود نیستند. تنوع کم رژیم غذایی و شیوه‌های مضر، مانند حذف وعده‌های غذایی یا خوردن غذاهای ارزان و ناسالم با قند زیاد اغلب منجر به مشکلات سلامتی مزمن مانند فشار خون بالا و دیابت می‌شود.

در دنیا غذای کافی برای همه وجود دارد
برنامه جهانی غذا (WFP) از سال ۱۳۶۶ به پناهندگان در ایران کمک غذایی می‌کند. در سال ۲۰۱۸، برنامه جهانی غذا بخشی از توزیع‌ غذای خود را با کمک‌های نقدی جایگزین کرد. در حالی که خانواده‌ها همچنان مقدار کمی آرد گندم دریافت می‌کنند، بخش عمده کمک‌ها به صورت نقدی انجام می‌گیرد که می‌تواند در مغازه‌ها و بازارهای داخل مهمانشهرها هزینه شود. پناهندگان این کمک ترکیبی را ترجیح می‌دهند چون علاوه بر بهبود رژیم غذایی حق انتخاب نیز به آنها می‌دهد. پول نقد، اقتصاد مهمانشرها را نیز تقویت می‌کند، زیرا اکثر مغازه‌هایی که پناهندگان غذای خود را از آن می‌خرند توسط خود آنها اداره می‌شود.
برنامه جهانی غذا در کاهش شکاف جنسیتی و توانمندسازی دختران جوان پناهنده از طریق طرح مشوق آموزشی خود پیشرفت زیادی داشته است. از طریق این ابتکار در پایان هر ماه تحصیلی، دخترانی که به طور منظم در مدرسه حضور یابند، وجه نقدی را به عنوان مشوقی برای تحصیل از طریق کارت‌های بانکی که به نام خودشان صادر شده است دریافت خواهند نمود که باعث مشارکت آنها در اقتصاد خانواده نیز می‌شود. در سال ۲۰۲۰، برنامه جهانی غذا ”تغذیه در مدارس“ را برای همه دانش‌آموزان پناهنده و معلم‌های آنها از طریق توزیع میان وعده‌های سالم معرفی کرد. این میان‌وعده ترکیبی از شیر و بیسکویت مغذی برای اطمینان از اینکه هیچ کودکی با شکم خالی به مدرسه نمی‌رود، بین آنها توزیع می‌شود. بیش از ۸۰ درصد از دختران در سن مدرسه اکنون ثبت نام کرده‌اند و به طور منظم به مدرسه می‌روند که این رقم دو دهه پیش و در ابتدای پروژه تقریباً ۳۰ درصد بود.
WFP همچنین از انواع فعالیت‌های معیشتی برای پناهندگان برای بهبود خودکفایی آنها و ایجاد درآمد برای خانواده‌شان تا زمانی که در ایران هستند، پشتیبانی می‌کند و به آنها اطمینان می‌دهد که پس بهبود شرایط و در صورت بازگشتی امن و داوطلبانه به وطن خود از درآمد پایداری برخوردار باشند.
اگرچه فعالیت‌های برنامه جهانی غذا در ایران متمرکز به کمک به پناهندگان است، در صورت بروز بلایای طبیعی در مقیاس وسیع که ابعاد آن از ظرفیت پاسخگویی دولت بیشتر باشد، این سازمان توانایی عملیاتی برای حمایت از دولت و مردم ایران را مواقع اضطراری دارد.
WFP گفتگو در مورد گرسنگی و هدف ۲ توسعه پایدار را ترویج می‌کند و در طول سال‌های گذشته، بسیاری از هنرمندان، چهره‌های ورزشی و افراد سرشناس و تاثیرگذار ایرانی متعهد به حمایت از برنامه جهانی غذا در ایران شده‌اند. آنان صدای بی‌صدای گرسنگان مستمند دنیا شده و با صراحت درباره مسائل مرتبط با امنیت غذایی سخن می‌گویند.

*این گزارش به تاریخ ۱۷ ژانویه ۲۰۲۴ در وبگاه فارسی برنامه جهانی غذا منتشر شده است.


🔥 ممکن است این مطلب نیز برای شما جالب باشد: 👈چگونه به فستیوال‌های جهانی راه پیدا کنیم


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا