اقتصاد هنر

۵ نقاشی گران‌قیمت تاریخ اینجاست

درباره نقاشی‌هایی که از برخی باشگاه‌های بزرگ فوتبال و برج‌های بلندمرتبه باارزش‌تر هستند

هنر نقاشی از جمله هنرهایی است که قدمتی به اندازه حضور انسان بر زمین دارد. بشر بیش از ۴۰۰۰۰ سال و از زمانی که اجدادش شروع به نوشتن اشکال بر روی دیوارهای غار با انواع توت‌ها، گل و خاکستر کرد، نقاشی و تصاویر مختلفی را به وجود آورده است. در دنیای امروز، هنر به مراتب نسبت به گذشته پیشرفت داشته و حتی افرادی که دانشی در مورد تاریخ هنر ندارند نیز می‌توانند نقاشی‌های گران‌قیمت نقاشان مشهوری مانند ونگوگ، داوینچی و پیکاسو را تشخیص دهند. تابلوهای گرانقیمت این هنرمندان در سطح جهانی معمولاً بدون قیمت در نظر گرفته می‌شوند. البته نه به دلیل این که واقعا این آثار بدون قیمت هستند بلکه به این دلیل که در مالکیت موزه‌ها بوده و موزه‌ها به ندرت این نوع نقاشی‌ها را می‌فروشند. برخلاف موزه‌ها، بازیگران بزرگی در دنیای هنر وجود دارند که هر روز مبالغ هنگفتی مبادله و گران‌ترین نقاشی‌های دنیا را می‌خرند و می‌فروشند. دلایل زیادی وجود دارد که چرا برخی برای نقاشی ها گران قیمت چنین مبالغ هنگفتی هزینه می‌کنند. در سال ۲۰۲۳ تعداد کلکسیونرهای هنری در سراسر جهان بیشتر شده است. کاهش جدید محدودیت‌های دولتی در کشورهایی مانند هند و چین، راه را برای گروه جدیدی از مجموعه‌داران و سرمایه گذارانی که می‌خواهند نقاشی‌های گران قیمت بخرند و بفروشند باز کرده است. صنعت هنر از زمان پیدایش خود در قرن‌ها پیش همواره با شهرت، تجمل، مد و ثروت همراه بوده است. فرقی نمی‌کند هنردوست باشید یا فرصت‌طلب. امروزه خرید گران‌ترین نقاشی نمادی از وضعیت و نشانه‌ ثروت است. در ادامه تعدادی از گران‌ترین نقاشی‌هایی که تاکنون به فروش رفته را به نقل از اقتصاد آنلاین معرفی کرده‌ایم.

لئوناردو داوینچی- تابلوی سالواتور موندی

قیمت حراج: ۴۵۰ میلیون دلار

مکان و زمان فروش: حراج کریستیز نیویورک- ۲۰۱۷

«سالواتور موندی» اثر لئوناردو داوینچی پس از یک مناقصه نزدیک ۱۹ دقیقه‌ای به قیمت ۴۵۰ میلیون دلار فروخته شد. برنده این مناقصه یکی از شاهزاده‌های عربستان سعودی بود که این تابلو را در نیویورک به نمایندگی از اداره فرهنگ و گردشگری ابوظبی خرید. این نقاشی که عیسی مسیح را در حالی که یک گوی در دست دارد و علامت صلیب را تشکیل می‌دهد به تصویر می‌کشد. در سال ۲۰۰۶، این اثر بازسازی شد و به مدت ۵ سال در گالری ملی لندن به نمایش گذاشته شد.

سالواتور موندی اثر لئوناردو داوینچی
سالواتور موندی اثر لئوناردو داوینچی

ویلم دی کونینگ– تابلوی تبادل

قیمت حراج: ۳۰۰ میلیون دلار

مکان و زمان فروش: فروش خصوصی- ۲۰۱۵

ویلم دی کونینگ  این نقاشی رنگ روغن روی بوم را در سال ۱۹۵۵ خلق کرد. شصت سال بعد این نقاشی به عنوان یکی از گران‌ترین نقاشی‌های جهان به قیمت ۳۰۰ میلیون دلار فروخته شد. در دوران هنر پس از جنگ جهانی دوم، دی کونینگ به خاطر خلق آثاری مانند این نقاشی اکسپرسیونیستی انتزاعی شهرت پیدا کرد. او به جنبش اکسپرسیونیستی انتزاعی که مکتب نیویورک نیز نامیده می شود، تعلق داشت. پس از پایان جنگ جهانی دوم، این سبک از هنر بسیار محبوب شد و از دیگر نقاشان معروف می توان به لی کراسنر، هانس هافمن، آن رایان، آدولف گوتلیب و فرانتس کلاین و دیگران اشاره کرد. تابلوی «تبادل» (Interchange) رکورد بالاترین قیمت پرداخت شده برای یک نقاشی در یک فروش خصوصی را دارد. نقاشی انتزاعی رنگ روغن رکورد قبلی یکی از گران‌ترین نقاشی‌های تاریخ را شکست. در سال ۲۰۱۵ کنت سی گریفین تابلوی رنگ روغن معروف را از بنیاد دیوید گفن برای مجموعه خصوصی خود خرید. یکی از گران‌ترین نقاشی‌های جهان در حال حاضر به عنوان امانت در اختیار موسسه هنر شیکاگو است.

تبادل اثر ویلم دی کونینگ
تبادل اثر ویلم دی کونینگ

پل سزان- تابلوی ورق‌بازان

قیمت حراج: ۲۵۰ میلیون دلار

مکان و زمان فروش: فروش خصوصی- ۲۰۱۱

پل سزان مجموعه‌ای از نقاشی‌های معروف را در دهه ۱۸۹۰ کشید که تغییراتی در یک موضوع اصلی را به تصویر می‌کشید. این آثار هنری نسخه‌های مختلفی از مردانی را نشان می‌داد که پشت میز نشسته بودند و مشغول ورق‌بازی بودند. سزان به دلیل سبک پست امپرسیونیستی خود مشهور است و این نقاشی خاص رنگ روغن روی بوم است. سزان در مجموع پنج نقاشی با توجه به این تغییرات را خلق کرد. آنها در اندازه، موضوعات و مکان‌های متفاوت هستند. این نسخه از ورق بازان در یک فروش خصوصی به قیمت ۲۵۰ میلیون دلار توسط خانواده سلطنتی قطر در سال ۲۰۱۱ خریداری شد. شایعه شده است که آنها دو برابر رکورد حراج برای هر اثر هنری تا کنون پرداخت کرده‌اند.

ورق بازان اثر پل سزان
ورق بازان اثر پل سزان

پل گوگن– تابلوی کی ازدواج خواهی کرد؟

قیمت حراج: ۲۲۹ میلیون دلار

مکان و زمان فروش: فروش خصوصی- ۲۰۱۵

این پرتره رنگ روغن روی بوم بیش از یک قرن پیش در سال ۱۸۹۱ توسط پل گوگن کشیده شد. در آن سال گوگن اولین سفر خود را به تاهیتی انجام داد و این سفر الهام بخش او برای این نقاشی بود. این یکی از آثار رنگ روغن روی بوم است که گوگن از زنان بومی تاهیتی نقاشی کرده است. این نقاشی دو زن جوان را نشان می‌دهد که روی پس زمینه‌ای زیبا از طلایی، آبی و سبز نشسته‌اند. در حالی که هیچ‌کس تا به حال تایید نکرده که چه کسی این نقاشی ارزشمند را خریده است بسیاری از مردم معتقدند که این نقاشی توسط خانواده سلطنتی قطر خریداری شده است.

کی ازدواج خواهی کرد؟ اثر پل گوگن
کی ازدواج خواهی کرد؟ اثر پل گوگن

جکسون پولاک- تابلوی شماره ۱۷A 

قیمت حراج: ۲۰۰ میلیون دلار

مکان و زمان فروش: فروش خصوصی- ۲۰۱۵

نقاشی معروف پولاک در سال ۱۹۴۸ با استفاده از رنگ‌های رزین مصنوعی مایع خلق شد. رنگ زردی که روی بوم می‌چکد نمونه‌ای خیره کننده از روش نقاشی قطره‌ای پولاک است. این قطعه تنها یک سال پس از افشای روش قطره‌ای برای عموم، به جای روغن روی بوم با رنگ روغن، روی تخته فیبر ساخته شد. این روش در سال ۱۹۴۹ در مجله Life منتشر شد و به پولاک کمک کرد تا از نظرحرفه‌ای کارش رونق بگیرد. در سال ۲۰۱۵، کنت سی گریفین ۲۰۰ میلیون دلار خرج کرد تا آن را در کنار نقاشی «تبادل» اثر ویلم دی کونینگ به مجموعه خصوصی خود اضافه کند. اگرچه شماره ۱۷A  یکی از گران‌ترین نقاشی‌هایی است که تا به حال فروخته شده اما در حال حاضر به‌عنوان امانت در اختیار موسسه هنر شیکاگو است.

شماره 17 اثر جکسون پولاک
شماره ۱۷ اثر جکسون پولاک

🔥 ممکن است این مطلب نیز برای شما جالب باشد: 👈نقاشی پیدا شده در زباله‌ها ۳۲ میلیون دلاری شد


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا